Prireditve | Etika - podjetje za etično oglaševanje
Kontakt I Povpraševanje I EN I IT I HR

‘Prireditve’

16.11. konferenca za zdravje in delavnice za samorazvoj na 2. festivalu Ko dvignem sebe

2. festival, ko dvignem sebe, dvignem Maribor bo potekal ves dan v Hotelu City Maribor, kjer si boste lahko ogledali tudi stojnice in degustirali zdrave dobrote. Nekaj gostov: Marko Pogačnik, dr. Špelca Morojna, mag. Borut Brezovar, ddr. Matjaž Mulej, dr. Miloš Židanik, mag. Katarina Železnik Logar, dipl. san. inž., mag. Mihaela Jeler, Iris Magajna, Miro in Suzana Mihec, Jerneja Krapše, Petra Škarja in drugi. Več informacij in prijave: Miro Mihec, PR & etično oglaševanje, 041 710-277, http://www.ocistimo.info/festival/ ali

17.11.2015 Samopromocija na etični način – Z etičnim oglaševanjem do brezplačne promocije

Na 1. festivalu Ko dvignem sebe, dvignem Maribor 12.11. smo poudarjali etično, srčno podjetništvo.

Že v torek, 17.11.2015, od 9. do 11. ure se lahko na Štajerski gospodarski zbornici udeležite seminarja o Z ETIČNIM OGLAŠEVANJEM DO BREZPLAČNE PROMOCIJE. O samopromociji na etični način, facebooku, spletni strani, nastopu na prireditvah in sejmih…
Seminar vodi Miro Mihec. Informacije www.etika.si, info@etika.si in 041 710-277.

Vaša življenska zgodba ima vpliv na ljudi, vrednote, družbo. Če ste navdušeni nad tem, kar počnete, to delite z drugimi, ker jim boste postali vzor, in to bo vzvod, s katerim jim boste pomagali čez njihove izzive. To je osebna odgovornost vsakega posameznika – najprej dvigniti sebe, podpreti bližje in s svojim zgledom pomagati drugim. To je skrivnost družbene odgovornosti osebne etike posameznika.

 

Prireditev ob svetovnem dnevu Zemlje 24.4.2015

Ob letošnjem Svetovnem dnevu Zemlje organiziramo v petek 24. aprila istoimensko zabavno-ozaveščevalno prireditev v nakupovalnem centru Qlandia v Mariboru.

Podjetja s ponudbo zdravih storitev in izdelkov vabimo k sodelovanju z razstavljanjem in prodajo na stojnicah kakor tudi pri kreiranju vsebine (razstave, delavnice, aktivnosti na odru).

Več informacij in prijave:
Miro Mihec, direktor
Etika d.o.o., podjetje za etično oglaševanje,
041 710-277, miro.mihec@etika.si.

http://www.stajerskagz.si/Aktualno/Objave_nasih_clanov/1694/

 

Razvojna konferenca mesta Maribor

Na razvojni konferenci mesta Maribor, ki je potekala 31.3.2015 v hotelu Habakuk, smopredstavili projekt Očistimo za čisto srečo.  Projekt vodimo skupaj s partnerji Enjo Slovenija, Pupillam soc. p.,  fotografinjo Anito Mitendorfer, Jernejo Krapše ter Gajo Lašič, predstavnico Drnovškovega Gibanja za pravičnost in razvoj. Preloge lahko posredujete na predlog@ocistimo.info. Več informacij na facebook in spletni strani.

 

Izobraževanje KAKO OGLAŠEVATI ETIČNO

Kako vaš oglas vpliva na ljudi, družbo in naravo;  na vrednote, zdravje, vzgojo, okolje, živali in rastline ?

Kaj je etično oglaševanje; kaj je pri oglaševanju etično in kaj ne?

Kako oglaševati v različnih medijih, da vas bodo ljudje prepoznali kot  etično podjetje?

Ali imajo ljudje raje etične ali neetične oglase? Primeri oglaševanja na prireditvah in sejmih, na facebooku in socialnih omrežjih, na spletni strani, na letakih, na jumbo plakatih, na radiu in televiziji, v časopisih….

Izobraževanje Štajerska gospodarska zbornica, sreda, 19.11.2014 + 1x individualno svetovanje 1 ura na vašem podjetju za do 2 osebi
Cena: 80 EUR+ddv, za člane ŠGZ 20% popusta, 64 EUR+ddv, za drugega udeleženca 50% popusta.

Kontakt:
Miro Mihec 041 710-277 miro.mihec@etika.si

PODJETNOST JE ŽENSKEGA SPOLA! – 5.11. konferenca s predstavitvenim sejmom

 

V skrbi za prihodnost ženskega podjetništva, vas Regijski svet poslovnih žensk in podjetnic pri ŠGZ, v sodelovanju s Spirit Slovenija in Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, vabimo na konferenco, na kateri bodo uspešne poslovne ženske predstavile svojo pot do uspeha. Vzporedno s konferenco bo potekal tudi sejem – v obliki predstavitev posameznih podjetic, obrtnih, društev in ostalih institucij.

07. november 2013 od 9.00 do 18.00 v prostorih Hotela City, v Mariboru

Za udeleženke in udeležence konference je udeležba brezplačna – na osnovi predhodne prijave;  razstavljalke in razstavljalci plačajo simbolično kotizacijo.

 

PRIJAVNICA

 

Zbiramo prijave za Eko-flashmob 24.4. na prireditvi Ob svetovnem dnevu zemlje

Ustvarjalni izziv

Ustvarjalni izziv je posneti video eko flash mob na prireditvi Ob svetovnem dnevu zemlje, ki bo v četrtek, 24.4.2014 v nakupovalnem središču Qlandia Maribor.

Flashmob je dogodek, ki se izvede v nekem javnem prostoru, pri njem pa lahko sodelujejo različni prostovoljci. Eden izmed članov ekipe blizu pripravljenega koša “na skrivaj” odloži odpadek, medtem ko preostali člani ekipe čakajo, kdo od naključnih mimoidočih bo odpadek prvi pobral. Ko se to zgodi, sledi aplavz s strani opazujočih, nevidnih statistov, novinarja, ki pristopi in intervuja človeka, ki je pobral odpadek.

Pri tem opazujemo, koliko časa bo trajalo, da bo nekdo pobral nastavljeni odpadek.

Primer eko flesh mobov, ki smo jih že posneli:

http://ecomedia.si/eco_media_video.html

http://ecomedia.si/eco_media_video_piran.html

 Cilj

Cilj je ozaveščanje javnosti o nekulturnem smetenju posameznikov in kako se lahko proti temu borimo. Cilj je objava videa v medijih, spletnih straneh in facebooku.

Ekipa:

snemalci, statisti, novinar(ka)

Število udeležencev v ekipi ni omejena, priporočamo do 6 oseb. Nagrada se razdeli med 6 oseb.

Tehnična navodila

Video za objavo v spletnih medijih.

Pravila

Prijavijo se lahko vsi interesirani posamezniki ne glede na starost, spol, kraj bivanj, težo…Vsaj en član ekipe mora biti študent FERI UM. Prednost bodo imele ekipe z večjim številom študentov FERI UM.

Udeleženci morajo poslati svoja dela na e-mail naslov miro.mihec@etika.si do 26.5.3014.

Žirija v sestavi Miro Mihec in Davor Lovrenčić iz podjetja Etika d.o.o. ter po en predstavnik pokroviteljev bodo ocenjevali izvirnost, uporabnost, enostavnost in zgodbo.

Nagrada

  1. nagrada 150 EUR ter praktične nagrade za 6 oseb
  2. nagrada praktične nagrade za 6 oseb

Finančno nagrado prispeva podjetje Snaga d.o.o., praktične nagrade prispeva podjetje Nutus d.o.o. (Ecover, Ziaja).

Nagrade bodo podeljene 5.6.2014 na zaključni slovesnosti Medijskega dne. Komisiji nagrade ni potrebno podeliti v primeru, če ugotovi, da nobeno prijavljeno delo ne izpolnjuje razpisanih pogojev.

Etika d.o.o., pokrovitelji in NC Qlandia imajo pravico objave videa v različnih medijih, za promocijske in komercialne namene.

Več informacij o Medijskem dnevu:

www.medijskidan.si

Miro Mihec, univ.dipl.ekon.

tel. in fax: 00386 (0)2 251 67 01, mob.tel. 041 710-277

Maribor je dobil prvi dnevni center aktivnosti za starejše Toti DCA Maribor

5.decembra odpiramo Toti DCA, prvi Dnevni center aktivnosti za starejše v Mariboru. Vljudno Vas vabimo, da se nam pridružite na svečani otvoritvi, ki bo ta četrtek, 5. decembra 2013 ob 18:00 uri v prostorih naše enote DCA Center, Partizanska 12/I. nad., v Mariboru.

1378207_526251190793384_270750687_n

Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Maribor, dr. Andrej Fištravec, ki bo dnevni center tudi uradno odprl. Dogodek s krajšim kulturnim programom bo trajal predvidoma 30 minut, upamo pa, da boste lahko nato še nekaj časa namenili prijetnemu druženju in prijateljskemu klepetu ob zakuski.

Video – svetovni forum o etiki v poslu

Poglejte si video iz WFEB konference na Bledu

22.3. – Konferenca o etiki v poslu

Izjave in video posnetki s konference:
22. marca je Poslovna šola Bled gostila konferenco o poslovni etiki v Sloveniji s sloganom “Zdaj je pravi čas!”, ki jo je organiziral World Forum for Ethics in Business iz Bruslja.
Postavljala so se vprašanja: Kakšne je moj etični vpliv v okolju, v katerem delujem (jaz, sosedje, organizacije, univerza, regija, država, svet). Konferenca je potrdila tezo, da se neetično poslovanje dolgoročno ne splača. Poziv, s katerim se strinjam, je, da deluje etično ne glede na to, kako etična se ti zdijo druga podjetja, ljudje ali celo država. Samo tako je mogoča sprememba.
Soorganizator konference je bil Forum 2031. Njegov vodja Lojze Petrle je izpostavil zgornjo misel. Poudaril je tudi primere skandinavskih držav, kjer deluje pravna država, ki zagotavlja upoštevanje višjih etičnih standardov.
Marko Kranjec, odhajajoči guverner Banke Slovenije, je pogumno stopil pred 150 zbranih predstavnikov podjetja, univerze, polititike, kulture in zagovornike etične drže. Verjame v pošteno poslovanje, ostalo so odstopanja. Ugotovil je, da so nekater branže, npr. bančništvo in finance ali področje energetike bolj nagnjene k neetičnosti kot nekatere druge. Danes lastniki pričakujejo hitrejši dobiček, skoraj takojšnjo povrnitev investicij. Nadaljeval je z mislijo, da imajo danes zasebna podjetja višje etične standarde kot javna podjetja.
Ekonimost in profesor Jože P. Damijan je zagovarjal tezo korporativne integritete in etično kompetenco podjetij. Kriza je nastala zaradi nespoštovanja etike. Neetično najemanje in dajanje kreditov – to so primeri, ko se je naprej vedelo, da kreditov ne bo mogoče vrniti.
Zelo energična je bila predsednica Zdravstvenega odbora RS Metka Zorc, ki je zelo poudarila pomen uvajanja etičnih pristopov v zdravstvo in zdravstvene ustanove na relaciji zdravniško osebje-pacient in družba. Medicinski center Medicor iz Izole stremi k takšni etično poslovni odličnosti.
Podjetnik Japec Jakopin je s ppt prezentacijo nazorno prikazal pozitivne in negativne lastnosti človeka. Razložil je besedo Sloth, ki je lenoba, da ne narediš, kar bi moral, s svojim talentom. Odgovoren si družbi, če se razviješ in izkoristiš svojega talenta za skupno dobro.
Janez Podobnik, direktor ICPE – Mednarodnega centra za promocijo podjetništva, se je vprašal, kako ga je doletela čast, da je lahko na konferenci. Poudaril je pomen mednarodne zavezanosti etiki v poslu.
Predsednik Svetovnega slovenskega kongresa dr. Boris Pleskovič je naznanil ustanavljanje Inštituta za etiko, kar je pritegnilo tudi našo pozornost.
Predsednik Republike Slovenije je nastopil predzadnji. Pahor verjame v tržno gospodarstvo in Evropo. Etiko in družbeno odgovornost vidi kot nov, enakovreden steber-temelj tržnemu gospodarstvu oziroma kriteriku dobička. Tudi on ne ločuje med osebno in poslovano etiko, saj gre preprosto za etično držo človeka samo po sebi. Izjavil je tudi, da so bistvo etike drugi. Borut Pahor je pozval vse prisotne k aktivnemu sodelovanju pri razvoju etike in etičnih projektov, da bi skupaj dosegli odprto družbo blaginje.
Zadnji je nastopil Sri Sri Ravi Shankar, soustanovitelj Foruma za etiko v poslu iz Bruslja in fundacije Art of LivingUmetnost življenja. Etiko je definiral zelo preprosto: Ne počni drugemu, kar ne želiš, da bi doletelo tebe. S Pahorjem je imel Sri Sri pred govori na Bledu enourno srečanje, sedaj pa mu je pred vsemi sporoči, da Slovenijo ne bi bilo smelo biti težko združiti in poenotiti v skupni viziji, saj naj je samo toliko kot je prebivalcev v nekem večjem nemškem mestu. Ne smemo gledati samo na BDP-bruto družbeni produkt, ampak predvsem meriti bruto kazalec sreče prebivalcev. Po statistiki v povprečju ljudje polno živimo samo 2 do 3 leti svojega življenja – vse ostalo počnemo rutinsko ali kot pripravo za to, da bi bili srečni…Poudaril je, da lahko etična ravnanja prebivalcev preprečijo tako nasilje, kriminal, kakor tudi delitve in obsojanja. Skupaj lahko povlečemo Slovenijo iz krize – kot prostovoljci za boljšo Slovenijo. Sri Sri Ravi Shankar vidi Slovenijo kot organski biser Evrope – državo, kjer si prebivalci sami pridelujejo bio prehrano.
Nastopili so tudi številni drugi govorniki.
Več informacij na http://www.wfeb.org/slovenia_sl.html
Besedilo in foto:
Miro Mihec, Etika d.o.o.
Etika d.o.o. - 2009 - vse pravice pridržane - izdelava spletnih strani: etika