Osrečili smo Aleksandra Stubičarja | Etika - podjetje za etično oglaševanje
Kontakt I Povpraševanje I EN I IT I HR
Fotografija, Prireditve
 • Osrečili smo Aleksandra Stubičarja

  Podjetje Etika d.o.o. je skupaj z Ambasado Zdravja, na  polnem stadionu Ljudski vrt tik pred tekmo  NK Maribor in NK Koper, osrečila Aleksandra Stubičarja, fanta ki ima cerebralno paralizo že od rojstva.

  IMG_0179

  Da gredo zdravje, šport in humanitarnost skupaj, so znova dokazali v podjetju Ambasada Zdravja v sodelovanju z NK Maribor.

  Dalibor Volaš, nogometaš NK Maribor (najboljši strelec slovenskega prvaka v letošnji sezoni) in direktorica Ambasade Zdravja Andreja Fras sta navijaču NK Maribor s cerebralno paralizo, Aleksandru Stubičarju, pred začetkom zadnje prvenstvene tekme v Ljudskem vrtu podarila vrhunsko ortopedsko obutev SpringBoost. Dalibor je Aleksandrov vzornik in ima po njem celo nadimek. Prijatelji namreč Aleksandra kličejo kar Volaš.

  V podjetju Ambasada Zdravja so skupaj s podjetjem Etika d.o.o. organizirali nagradno igro, katere nagrada je ortopedska obutev SpringBoost. Na igro se je prijavil tudi Aleksander Stubičar, ki ima celebralno paralizo že od rojstva. Rodil se je že s 6 meseci, nakar mu je pri 6 letih umrl oče. Mama Nadja Stubičar je vsa leta skrbela za Aleksandra, tako da lahko danes hodi. Ima 26 let, je študent prometne fakultete v Mariboru in opravlja prakso na pošti. Napisal nam je:

  “Z mamo težko živiva, saj ima nizko pokojnino, jaz pa ne morem opravljati dodatnega dela. Če bi bil izžreban za čevlje, bi jih z veseljem nosil. Lahko bi vam napisal celo knjigo, koliko operacij sem že dal skozi, lani sem bil zopet na operaciji v Ljubljani in še me čakajo operacije.”

  V Ambasadi Zdravja so se odločili, da mu podarijo ortopedske čevlje ne glede na nagradno igro. Da pa bi Aleksandra še bolj razveselili, so roko v tej humanitarni zadevi ponudili tudi v NK Maribor in Aleksandru podarili dres z njegovim imenom ter sezonsko vstopnico za ogled vseh domačih prvenstvenih tekem kluba, za katerega navija.

  »Pri našem delovanju nas ocenjujejo predvsem po športnih rezultatih, toda pri NK Maribor ne pozabljamo na aktivnosti izven igrišča in se zavedamo naše vloge v družbi. Vijoličasto srce je široko, sodelovali smo pri številnih projektih humanitarnega značaja za otroke, vedno pa po naših zmožnostih skušamo pomagati vsem, ki jim življenje ni prizaneslo,« je sodelovanje najboljšega slovenskega nogometnega kluba pri akciji zbiranja pomoči za Aleksandra predstavil direktor Bojan Ban.

  Dalibor Volaš je s posebnim ponosom sprejel vlogo ambasadorja zdravja: »Zame je to izredna čast, da lahko sodelujem pri akciji lepega namena in sem se z veseljem odzval povabilu. Ko slišimo za žalostne zgodbe, nikomur ni prijetno. Če je le mogoče, rad pomagam ljudem v nesreči. Močno si želim, da bi Aleksander naslednja leta preživljal ob srečnejših trenutkih. Če mu bo pomoč ob tej akciji vsaj delno omogočila kvalitetnejše življenje, bo tudi nam lažje, bolj prijetno. Takšne zadeve pomenijo le še motiv več, da se kot športniki dodatno potrudimo razveseliti vse naše navijače.«

  Pomoč je ponudil tudi Marko Geršak, osebni trener in predsednik Bodifit društva z brezplačnim enomesečnim programom osebnega treninga za rehabilitacijo in karto za trimesečno vadbo v fitnes centru Bodifit.
  Humanitarno akcijo so podprli še Zdravilna čajnica Adam in Eva, Refleksoterapija stopal Simona Vukašin s.p. ter Harmonija narave, Spletni portal Vitafit.si pa bo Aleksandrovo življenje odslej bolj podrobno spremljal in še naprej pozival posameznike, društva, organizacije in podjetja, da omogočijo Aleksandru in njegovi mami ter drugim pomoči potrebnim posameznikom lažje življenje. Z akcijo želimo spodbuditi tudi ostale morebitne donatorje, da prispevajo po svojih močeh in nekomu, ki je tega potreben, spremenijo življenje.

 • Več v Fotografija, PrireditveEtika d.o.o. - 2009 - vse pravice pridržane - izdelava spletnih strani: etika