Kontakt I Povpraševanje I EN I IT I HR

Podjetniške vizije za prijaznejši svet

Tukaj so zbrani komercialni projekti, organizirani kot produkt, blagovna znamka, dejavnost, izdelek ali storitev, naravnani k izboljšavi vsakodnevnega življenja in ohranjanju okolja.

Vitafit

S pomočjo vseslovenskega projekta VITAFIT vam želimo s TV oddajami VITAfit in spletnim portalom www.vitafit.si na enem mestu ponuditi preverjene in strokovne prispevke o skrbi za zdravje in večjo kakovost življenja, vključno z zdravim prehranjevanjem in telesno dejavnostjo. Spodbuditi želimo tudi aktivno druženje in sodelovanje vseh zainteresiranih.

Vabljeni k sodelovanju kot oglaševalec, kot gost v studiu, kot pisec prispevkov na vitafit.si ali z idejo sodelovanja na področju zdravja in aktivnega življenja.

Tel: 041 710-277 (Miro)
ali pišite na e-mail info@etika.si

Založba Etika

Izdajati želimo knjige, glasbo in video izdelke, ki so etični do porabnika in okolja ter človeka kot posameznika podpirajo v njegovem osebnostnem in duhovnem razvoju ter na ta način prispevajo k nastajanju globalne družbe, odgovorne do sočloveka in narave.

Založbo šele gradimo. Zato vabimo k sodelovanju vse podrobno misleče in delujoče posameznike, podjetja in organizacije.

Pokličite nas na telefon 02 251-67-01,
gsm: 031 530-042 (Suzana)
ali pišite na e-mail info@etika.si.

Sončeve Pozitivke

Sončeve pozitivke so spletni dnevnik dobrih novic, poučnih dogodkov, idej in zgodb o dobrih ljudeh, so tisto mesto, kjer se zbirajo bralci, ki jih zanimajo vsebine, kot je osebna in duhovna rast, zdrav način življenja in ekologija.

Na portalu zainteresirano javnost obvešča o svojih aktivnostih preko 400 Nevladnih organizacij (NVO), ki delujejo na teh področjih.

Leta 2007 je pod okriljem Pozitivk, 5 okoljevarstvenih skupin organiziralo Live eko – slovenski del svetovne kampanje Live earth home party, ki je na pobudo Al gora in Avaza pozivala bralce širom po svetu, da se udeležijo zabave z namenom zmanjšanja vpliva podnebnih sprememb.

Pozitivke so vodile 7.7.2007 tudi akcijo 5 do 12, s katero so na preko 55-ih slovenskih radijskih postajah, 5 min do 12. z Madonnino skladbo Hey you opozorili, da smo dejansko 5 pred dvanajsto in da je zadnji čas, da ukrepamo.

Leta 2006 so postavili podstran Sončev portal, eciklopedijo in vodnik po osebni rasti, zdravem življenju, ekologiji in NVO, ki delujejo na teh področjih. Hkrati je bil časopis deležen tudi celostne grafične prenove.

V letu 2006 so postavili podstran za projekt LETS, sistem lokalnih blagovnih menjav med posamezniki in zainteresiranimi NVO.

Studio 12

Je neprofitna nevladna organizacija. Elektronski in TV medij, internetni izobraževalni portal, skupnostni ali participatorni medij, produkcija multimedijskih vsebin.

Pripravlja in objavlja ozaveščajoče video prispevke in TV oddaje na naslednjih vsebinskih področjih: Ekologija in trajnosti razvoj, Človek in družba, Medsebojni odnosi, Kultura, Zdravo Življenje,Osebna in duhovna rast, Organizira vsebinske dogodke (okrogle mize, pogovorne večere, srečanja), ki so namenjeni vzpostavitev novih komunikacijskih razmerji (iskanju konkretnega sodelovanja) med strokovno javnostjo, predstavniki oblasti in državljani

Vizija:

 • Ozaveščati javnosti o perečih temah in družbenih izzivih na nesenzacionalističen, apolitičen in konstruktiven način (usmerjen v refleksijo in iskanje konkretnih rešitev)
 • Krepiti optimizem in dobro voljo v skupnosti – krepiti motivacijo in usmerjati javnosti h kritični refleksiji in aktivnemu državljanstvu
 • Spodbujati in krepiti vsebinsko sodelovanje v odnosu država-civilna družba (večje vključevanje idej in pobud civilne družbe v različne politike)
 • Ustvarjati mrežo oz. medijsko platformo za dialog različnih javnosti in konstruktivnih TV vsebin

Cilji projekta:

 • Vzpostaviti stabilno vsebinsko in produkcijsko ekipo, ki bo omogočala nastanek kvalitetnih TV oddaj in prispevkov
 • Razviti internetno TV platformo, ki bo ob predvajanju TV vsebin omogočala tudi interkativno komunikacijo z zainteresirani javnostmi
 • Vzpostaviti vsebinsko in tehnično mrežo nevladnih in strokovnih organizacij, ki bo skupaj s Studiem 12 soustvarjala neodvisni, alternativni TV program
 • Razvoj lastnega TV medija (klasična televizija) z lastnim vsebinskim programom

Vrednote:

 • Sodelovanje, ne glede na različna stališča
 • Apolitičnost v smislu strankarske ali ideološke pripadnosti
 • Neprofitnost in prostovoljstvo
 • Etika;Vsebinska širina
 • Dolgoročna usmerjenost h konceptu raziskovalnega novinarstva
 • Temeljitost v nasprotju s hitrostjo in površinskostjo
 • Nenehno izobraževanje, osebna in duhovna rast
 • Misliti s svojo glavo – čutiti s svojim srcem

Gea tv

GEA TV je nova televizijska postaja, ki čedalje več svojega medijskega prostora posveča promociji in spodbujanju varovanja okolja in ekologiji nasploh, varčevanju z energijo, dokumentarnim naravoslovnim oddajam in filmom, promociji zdravega načina življenja in pozitivnih življenjskih navad, množičnega športa in rekreacije, naravni in kulturni dediščini, naravi v polnem pomenu besede in drugim področjem, ki so pomembni za zadovoljevanje človekovih potreb in dobrega počutja.

Namen GEA TV je povezati pozitivno misleče in ozaveščene ljudi, ter v sodelovanju s poslovnimi subjekti, vladnimi in civilnimi inštitucijami, strokovnjaki in interesnimi združenji, ter s vsemi dobro mislečimi ljudmi dodati svoj prispevek k boljši prihodnosti našega planeta.

Program televizije GEA TV od 01. 01. 2009 lahko spremljate preko kabelskih sistemov T2, UPC C05, Skyline S10, IO Siol.

Gledanje GEA TV pa je omogočeno tudi preko programa regionalnih in lokalnih televizij 3. TV MREŽE.

Etika d.o.o. - 2009 - vse pravice pridržane - izdelava spletnih strani: etika